Sydmorsskole og Børnehus

D.A.I. har stået for energioptimering på projektet. Varmepumper med jordslanger og luft til luft-, solfanger- og solcelleanlæg på taget gør, at bygningerne er selvforsynende på varmeområdet.

Yderligere blev der installeret et ventilationsanlæg med god varme genvinding i sig selv, samt implementeringen af en egenudviklet energifanger, der stjæler varme fra afkast ventilationen, men som også optager varme fra passerende vind – et unikt forsøgsprojekt. Energiproduktionen og forbrug kommer til at kunne aflæses på display i fællesareal og bliver tilgængeligt online til brug i undervisningen.

Bygningerne lever op til Lavenergiklasse 2020.

 

Kunde Morsø Kommune
Kompetence Ingeniørrådgivning
Placering Mors
År 2012-13
Bruttoareal (m2) 4.800
Anlægssum (kr) 50 mio. +moms