Andreas Steenbergs Plads, Horsens

En ny urban plads – Velkommen til Horsens

En ny central plads for hele byen. Det private flettes sammen med det offentlige. Det grønne flettes sammen med det urbane. Vi byder velkommen til Horsens!

Projektet sammenbinder byens centrale banegårdsplads med en privat parkeringsplads ejet af BoligHorsens. Den nye fælles urbane plads vil få et grønt præg med haveanlæg mod øst og urbant flisebelagt byrum mod vest. I midten sker en spændende sammenfletning. Under den grønne del etableres parkeringspladser til boligforeningens beboere. Det betyder at den store nye plads får en skrånende landskabelig flade faldende mod stationsbygningen. Pladsen laves i samarbejde med horsens Kommune og sla. Beboerne har været med i processen via workshops og beboerdemokratiske processer. Projektet er støttet af Realdania og LBF.

 

Kunde Bolig Horsens
Kompetence Totalrådgivning
Placering Horsens
År 2017
Bruttoareal (m2) 8.000
Anlægssum (kr) 30 mio.