Hvad er en bygherrerådgiver?

En bygherrerådgiver er en bygherres 100% professionelle sparringspartner, som kan hjælpe bygherren med at få et større overblik. Bygherrerådgivningen kommer fra erfarne rådgivere, som både kender til procedurerne for større byggeprojekter og de mange faldgruber, der kan ske undervejs. Med bygherrerådgivning vil en bygherre både blive udfordret i sine ideer, så de bliver skarpere. Bygherrerådgivningen gør også bygherren opmærksom på eventuelle huller og fejl i programmet, så bygherren og bygherrerådgiveren sammen kan lægge en plan for eventuelle tilbageslag i arbejdet.

 

Hvad kan en bygherrerådgiver hjælpe med eksempelvis?

En bygherrerådgiver hjælper til under hele byggeprojektet. Det vil sige, at vedkommende kan hjælpe med alle opgaver, som ikke vedrører det praktiske arbejde med at bygge bygningen. En byggeherrerådgiver kan blandt andet hjælpe dig med:

  • Procesplanlægning og processtyring
  • Ideoplæg, opgaveprogrammering og budgetlæsning
  • Styring af beboerdemokratiske processer
  • Brugerinvolvering og workshops
  • Screening af ejendomme
  • Tilstandsrapporter og helhedsplaner
  • Valg af udbudsform, udbud og kontrahering
  • Økonomistyring
  • Byggestyring og Aflevering

 

Hvornår i processen har du brug for en bygherrerådgiver?

Det kan anbefales at tage kontakt til en bygherrerådgiver, så snart du har ideen til et byggeprojekt. Som sagt er det meningen, at bygherrerådgivning skal være sparring igennem hele projektet, og derfor kan det være en god ide at introducere bygherrerådgiveren til byggeprojektet fra begyndelsen, så både rådgiveren og bygherren er enige om planlægningen af projektet. En bygherrerådgiver er upartisk: De bliver betalt for at hjælpe bygherren, hvorfor de ikke har anden interesse end at give bygherren så meget konstruktiv rådgivning som muligt. Hvor nødvendigt det er at anskaffe sig en bygherrerådgiver, er afhængig af størrelsen på opgaven: Så snart byggeprojektet er så omfattende, at der er behov for koordinering mellem flere samarbejdspartnere og materialer, er det oplagt at tilkøbe bygherrerådgivning. Ikke alene får du ansat mennesker, som følger med i processen – Bygherrerådgiveren holder overblik over alle administrative, økonomisk og koordinerende opgaver, så du som bygherre kan sørge for at udføre byggeprojektet.