Bydelshuset Stengårdsvej, Esbjerg

Bydelshuset består af en integreret inst¡tution, en ungdomsklub,
kontorfaciliteter for nærpoliti, Boligforeningen Ungdomsbo (bygherre)
og bydelsprojektet 3i1, samt fællesrum og træningsfaciliteter.
For at understøtte idéen om et kulturelt mødested for lokalområdets
borgere og skabe et sted hvor folk mødes på tværs af køn, alder,
kultur og interesser, er alle bygningens afdelinger samlet under et tag.

 

Kunde Boligforeningen Ungdomsbo
Kompetence Ingeniørrådgivning
Placering Stengårdgvej 313-319, 6700 Esbjerg
År Forventet 2016-18
Bruttoareal (m2) 3.000
Anlægssum (kr) 35.000.000

Biofac Esbjerg

Ombygning af administration.

Med et ønske om mere plads til laboratorier og administration er den gamle administrationsfløj blevet renoveret og der er bygget en etage mere på. Bygningen er beliggende i et ældre industrikvarter på Esbjerg havn hvor andre bygninger har været igennem en tilsvarende ombygning. Den japanske bygherre ønskede sig et moderne lyst skandinavisk udseende hus som differentierer sig fra de øvrige kubistiske bygninger i området. Den nye etage er opført i lette elementer og er indrettet med storrumskontor og enkelte kontorer. Projektet er udført i totalentreprise.

 

Kunde Biofac Esbjerg
Kompetence Totalrådgivning
Placering Esbjerg
År 2012
Bruttoareal (m2) 312
Anlægssum (kr) 4 mio.

Ferskvandscentret Kontorhus

Ferskvandscentret bygger ud.

Byggeriet er udformet som et kontorhus i 3 etager med store gennemgående trappe- og foyerrum. I tagetagen er der indrettet eksklusive hotelværelser til brug for Ferskvandscentrets kursister. Byggeriet er efter myndighedskrav udformet under hensyntagen til de omkringliggende bygninger, og indgår dermed i en harmonisk bebyggelsesenhed i det skovrige område.

 

Kunde Ferskvandscentret
Kompetence Totalrådgivning
Placering Silkeborg
År 2010
Bruttoareal (m2) 2.000
Anlægssum (kr) 23 mio.

Elro domicil, Randers

Elro har opført et nyt, energivenligt domicil, tegnet af D.A.I. arkitekter ingeniører.

Bygningen (der ovenfra ligner vinger) vil, som et symbol på Elros firmakultur og virke, udstråle dynamik og dramatik med sin spændstige form, med sin asymmetri, sine svungne krumme sider og med sine markante spidser i hver ende af bygningen. Etagerne svæver over terrænet med transparente glasfacader og stor gennemsigtighed, hvilket er medvirkende til at give bygningen lethed og fornemmelse af fremdrift. Bygningen udstyres med jordvarmeanlæg, der dækker både varme- og kølebehov.

 

Kunde Elro Energi A/S
Kompetence Arkitektrådgivning, Ingeniørrådgivning, Bygherrerådgivning
Placering Randers
År 2009-10
Bruttoareal (m2) 5.300
Anlægssum (kr) 65 mio.

Jorton domicil

En arbejdsplads med højt til loftet

Brugen af dagslys sparer på energiregningen og tilfører medarbejderne ekstra energi.

Taget gør sig bemærket ved at være mest tilstede indvendigt i bygningen, hvor den asymmetrisk hældende tag- og loftkonstruktion tilfører højde og dramatik til det åbne rumforløb, som er bygningens kerne. Kernen er forsynet med dagslystunneller for at gøre optimal brug af det naturlige lys. Bygningens facade er skabt af 3 typer mursten, der danner en spændende mosaik, der løber fra mørkt ved jorden og stræber mod det lyse i himlen. Have- og parkeringsarealerne er indrettet med farverige græsser og træer, der spiller op mod bygningens grå nuancer.

 

Kunde Jorton A/S
Kompetence Arkitektrådgivning, Ingeniørrådgivning
Placering Esbjerg
År 2008-09
Bruttoareal (m2) 230
Anlægssum (kr) 3 mio.

Johannes Sørensen & Sønner A/S

Firmadomicil med farve

Vognmandsfirmaets orange logofarve markerer indgangen til det nye domicil, som huser både administration og fine faciliteter for chaufførerne.

Byggeriet er i 3 etager og indeholder – udover administrations- og mødefaciliteter – også fælles kantine for personalet i hele firmaet. Hovedindgang, kundemodtagelse og andre centrale rum er placeret på midterste etage, mens nederste etage bruges af lastbilchaufførerne. Administrative funktioner er placeret på øverste etage. D.A.I. har udført al projektering med NCC Danmark A/S som totalentreprenør.

 

Kunde Johannes Sørensen & Sønner A/S
Kompetence Totalrådgivning
Placering Brabrand
År 2007-08
Bruttoareal (m2) 1.000
Anlægssum (kr) 12 mio.

Greve Industri Service

Transformation af eksisterende en-etages 60’er-bygning til nyt og moderne kontorlandskab.

Fokus var at sænke bygningens energiforbrug, at lave en flot og præsentabel facade samt at skabe en god rumsammenhæng. Indvendigt foretog vi en totalrenovering med nye gulve og vægge samt et handicaptoilet. Endvidere komfortventilation og udskiftning af eksisterende varmesystem (gulvvarme) til radiatorvarme, og efterisolering af loft. Udvendigt bibeholdt vi bygningens arkitektoniske udtryk og 60’er-stil. Vi etablerede en ny glasfacade fra gulv til loft, der står flot til det flade tag samt betonsøjlerne og -bjælkerne. Der blev også anlagt en ny parkeringsplads.

 

Kunde Grene Industri Service
Kompetence Totalrådgivning
Placering Århus
År 2008
Bruttoareal (m2) 280
Anlægssum (kr) 2,93 mio.

Ferksvandscentret, IT-Hus

Borgmesterklip åbnede IT-hus.

Mange gæster var mødt frem for at lykønske Ferskvandscentret med det nye IT-hus, der, ligesom de øvrige bygninger på stedet, er tegnet af D.A.I.

Nybyggeriet rummer 800 kvm., der er møntet på udlejning til vækstvirksomheder inden for IT-branchen. På IT-husets tagetage findes seks dobbelte hotelværelser, der kan lejes af virksomhederne eller benyttes af Ferskvandscentrets mange kursus- og konferencegæster.

 

Kunde Ferskvandscentret
Kompetence Totalrådgivning
Placering Silkeborg
År 2008
Bruttoareal (m2) 800

Sunset Boulevard, Esbjerg

Sunde kontorlokaler til fastfood-kæde

Renovering, der udnytter lys og udsigt.

Sunset Boulevard er et dansk koncept, hvor restauranterne sælger fastfood med lavt fedtindhold. Indretningsarkitekt Lena Bjerre fra København har været vores rådgiver i forbindelse med renoveringen af kontoret, der er attraktivt beliggende i centrum af Esbjerg med udsigt over torvet.

 

Kunde Sunset Boulevard KD Restaurants I/S
Kompetence Totalrådgivning
Placering Esbjerg
År 2007
Bruttoareal (m2) 600
Anlægssum (kr) 6 mio.

Stof & Stil, Herning

Erhvervsbyggeri med stil.

D.A.I. skaber tidssvarende omgivelser til kendt dansk firma.

Projektet blev udbudt som totalentreprisekonkurrence, som blev vundet af KBC Byg med D.A.I. som rådgiver på både arkitekt- og ingeniørarbejdet.
Det 8.000 m2 store erhvervsbyggeri består af 5.000 m2 produktions- og lagerhaller samt 3.000m2 administration og præsentationslokaler, der skaber stilfulde og moderne rammer om firmaets hovedkontor.

 

Kunde Stof & Stil
Kompetence Arkitektrådgivning, Ingeniørrådgivning
Placering Birk Centerpark 82, Herning
År 2003
Bruttoareal (m2) 8.000
Anlægssum (kr) 30 mio.